leren in het E-landschap...
image1 image2 image3 image3

Google Glass in het wild.

Connected devices, het thema dat een aantal Google Glass gebruikers van het eerste uur naar het Hofplein theater in Rotterdam had gelokt. Officiële statistieken zijn er niet, maar tot voor kort waren er slechts drie Glasses in Nederland en alle drie waren ze in de zaal. De Adobe User Group organiseerde weer een van hun inspirerende meetings, connected devices 'the internet of things'.

Van Interactieve Bijenkorf- en Nike etalages, naar Philips hue, hoe een lamp een verbinding met het internet krijgt en hoe de GPS sensor in je smartphone er voor zorgt dat Hue je bij thuiskomst je huis in de juiste verlichtingssfeer brengt. Thema's te over geen gezichts- herkenning, dat is al weer oude koek, nee emotie- herkenning, dat is de toekomst.

Vervolgens een levendige presentatie van Daphne Channa Horn, die via de wedstrijd wat zou jij met Google Glass gaan doen. Zij was een van de winnaars en dus de eerste Glass gebruikster in Nederland. Daphne heeft een nogal onorthodox arbeidsverleden, na 8 jaar tandarts te zijn geweest, nu fotograaf en met Glass is zij lifelogger, nu weet ik ook wel dat ik niet meer van de generatie Y ben, de gemiddelde leeftijd in het Hofplein theater ging fors omhoog bij mijn binnenkomst en net met deze blog begonnen, immers ik blog dus ik besta 'René Descartes', met het idee ben ik even lekker, modern ik 'heb mijzelf gepromoveerd tot blogger', dag- drie in mijn bloggers-bestaan loop je tegen een lifelogger aan. Het moet niet gekker worden...

Wel was ik onder de indruk van haar Google Glass verhaal, en ook de demo gaf mij wel de 'aha-erlebnis', het is meer als dat ik er van verwachte, ik doe ook mee aan de masterclass van de OpenU over HUD 'Head Up Displays', waar op een wat meer academische manier het fenomeen 'context' wordt ontrafeld echter er gaat niets boven the real world experience.

Ik kan niet wachten om er zelf een aan te schaffen, maar dat zal wel eind 2014 worden.

Ik kan de site van Daphne aanbevelen om te kijken wat zij met Google Glass heeft gefotografeerd op het Taksimplein in Istanbul. http://daphnehorn.nl/

Een andere inspirerend verhaal was een Brit, die na een leven als ontwerper zich had ontpopt tot fabrikant van mini printers. Van vormgeving naar spuitgiet technieken en procedures om een CE goedkeuring te krijgen.

In de pauze nog even plezierig bijgepraat met Arie van Tilborg, Educationalist | Influencer | Connector | Lifehacker en niet te vergeten opperhoofd van het Grafisch Lycea Rotterdam. Altijd gepassioneerd over de raakvlakken techniek en onderwijs. Het gaat goed daar in Rotterdam, een kolossaal pand erbij gekocht, om voor de toekomst voorbereidt te zijn. Benthemstraat 6. Dit gebouw is al verbonden met het huidige schoolgebouw. Straks vormen deze twee naast elkaar gelegen panden samen het vernieuwde Grafisch Lyceum Rotterdam met één hoofdentree.

Werken aan excellent vakmanschap, is het thema dat in het nieuwe giga pand uitgedragen gaat worden.

Mijn conclusie is dus: het is niet allemaal rampspoed en ellende in het onderwijs. Zo zie je maar weer het is allemaal perceptie en context. En als het in je hoofd goed zit kan je van tandarts nog fotograaf worden, of lifelogger...

 

2022  Hans Huijsing Blog  
DMC Firewall is a Joomla Security extension!