leren in het E-landschap...
image1 image2 image3 image3

De superformule en de Antillen Route

Ooit werkte er een ingenieur voor de Renault fabrieken, Pierre Bézier die een mathematische curve bedacht om spatborden voor auto's mooi en vloeiend te kunnen ontwerpen. Zou deze Pierre Bézier ooit vermoedt hebben dat zijn curve via de printer taal PostScript van Adobe en het PDF formaat ook van Adobe een wereld hit zou worden in de grafische en creatieve industrie?

 

In het 2D en dan met name in het grafische wereldje maken we ook al jaren gebruik van de Bézier curve om vormen te beschrijven, met de Bézier curve worden logo's, lettertypen en nog veel meer getekend materiaal. Veel hebben we te danken aan de Franse Renault ingenieur Pierre Bézier.
Nieuw in de 3D wereld en waarschijnlijk voor nog oneindig veel meer toepassingen is er de super formule van Johan Gielis. Deze ‘superformule’ werd geboren uit fascinatie voor vierkant groeiende bamboe en gaat inmiddels de wereld rond als de Gielis-curve. De formule blijkt op verrassend veel gebieden toepasbaar. Toch noemt bedenker Johan Gielis het ‘work in progress’. Hij promoveerde op 29 maart 2005 aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Het werk van Giele borduurt verder op het werk van de Deense wiskundige deze bedacht de super ellips, ook wel bekend als een Lamé curve.
Met de gratis SuperFormula app, kun je zelf op de iPad eens spelen om te kijken welke bizarre vormen, je met deze relatief eenvoudige formule kunt maken.

Maar zoals vliegen van af grote afstand een verse corpus of een dampende bolus kunnen ontdekken, worden dergelijke ontwikkelingen in de wetenschap ontdekt door een bekende uit de Quote 500.
Marcel Boekhoorn (nummer 10 in de Quote 500) een investeerder, bekend van Bakker Bart, Telfort, Ouwehands Dierenpark en voor grafici niet te vergeten het gratis dagblad de pers. Marcel Boekhoorn is het best te beschrijven als en bedrijven doktor, die slecht draaiende of niche bedrijven opkoopt en op het moment suprême weet te verkopen aan de hoogste bieder. Middels zijn investeringsmaatschappij Ramphastos Investments heeft hij momenteel belangen in meer dan 30 bedrijven in uiteenlopende sectoren. Zijn eerste BV noemde hij ‘Bowolar’, ofwel BoekhoornWordtLAchendRijk.
Boekhoorn is op basis van de superformule verder gegaan en gaat antennes produceren op basis van de superformule.
Zijn nieuwste bedrijf heet de Antenna Company, gespecialiseerd in ultra wide band antennes, die een veel betere performance hebben als alle huidige antenne technologie. Alle technologie is inmiddels wereldwijd gepatenteerd en er zijn verschillende firma's opgericht.
De hoofdvestiging bevindt zich op Curacao:
Antenna Company International N.V.
Landhuis Joonchi
Kaya Richard J. Beaujon z/n
Willemstad
Curaçao

In werkelijkheid is hier de United Bank & United Trust gevestigd, gespecialiseerd in offshore banking, waarschijnlijk is de fysieke aanwezigheid niet veel meer als een stukje ruimte op een server en een telefoon. De conclusie fiscaal hoeven we Marcel Boekhoorn niet te leren klimmen.
‘Tax planning’ zoals belastingontwijking eufemistisch wordt genoemd is nog steeds Bon Bini... Immers Staatssecretaris Frans Weekers heeft een nieuw belastingverdrag afgesloten met Curaçao. Met het nieuwe verdrag, dat op 1 januari 2015 in moet gaan, komt er een nulheffing op dividenden die naar de tropen worden gestuurd. Dus als het gaat om het doorsluizen van dividend van Nederland naar Curaçao, wordt het eiland wel weer heel aantrekkelijk. Daar komt dus een nul procent heffing op.
Een ander deel van de firma gaat gevestigd worden op de High Tech Campus in Eindhoven (ook eigendom van Boekhoorn).
De list van team leden van de Antenna Company is indrukwekkend: Prof. ir. Roel Pieper is CEO en ook Prof. Dr. Johan Gielis prijken op de lijst.
De vraag is nu gaat de superformule een zelfde wending nemen als de “broncode van Jan Sloot”?

 

Dit ging om een onvoorstelbaar extreme data  compressie methode, waarmee videobeelden tot een waanzinnig kleine omvang terug gebracht konden worden. Helaas een dag voor de overdracht van de geheime code plaats zou vinden viel Jan Sloots, door een hartinfarct getroffen dood in de tuin neer. Weg miljarden dromen van diverse mede investeerders.
Er zijn veel parallelle overeenkomsten in de twee verhalen echter de superantenne lijkt mij meer plausibel.

Dus de vraag wordt het een Béziertje of een Slootsje? Ik ga voor een Béziertje
Hoewel ik denk wel dat als een van de wereld spelers Samsung, Google of Apple een goed bod doet er vlot zaken gedaan kunnen worden. Maar om een lang verhaal kort te maken, mijn persoonlijke belastingformulier is weer geregeld voor de eerste van april 'leuker kunnen we het niet maken' en niet via de Antillenroute en binnenkort gaan we maar weer eens naar Korsou samen met Mi dushi een paar weekjes makamba spelen. Ken ku bebe kòfi na porta di hende tur mainta, nan trepochi ta kria frus.

 

 

 

 

 

 

2023  Hans Huijsing Blog  
DMC Firewall is a Joomla Security extension!