leren in het E-landschap...

De eerste mini cursus online

Een GRATIS korte cursus, hoe maak ik App’s voor Apple IOS zonder enige programmeer kennis.
Als je websites kunt maken met HTML5, CSS3 en JavaScript, dan heb je de meeste benodigde skills al in huis. Om WebApps te maken, we gebruiken Apache Cordova dit is Open Source software waarmee je een website transformeert tot een App.
Deze e-learning mini cursus is gemaakt met het Ilias LMS de naam Ilias staat voor: ‘Integrierte Lern-, Informations- und Arbeitskooperations System” systeem, zo dat is er uit, -:) ‘dank je Joke’.
Mijn keuze voor dit systeem is bepaald door een aantal facetten; Open Source, Duits ‘grundlich’, een duidelijk ontwikkel pad en goedgekeurd door de Nederlandse landmacht en de NATO. Ik heb een privé e-learning ‘speeltuin’ ingericht in mijn eigen hosting omgeving om maximaal te kunnen testen met Ilias.
Verder sluit het goed aan bij mijn filosofie dat als je mobile ‘m-learning’ wilt, je het Flash platform moet gaan verlaten. De vier modulen zijn gemaakt als HTML5 pagina’s en zijn responsive gemaakt met boilerplate. Vergroot en verklein het browservenster maar, dan zie je wat daar mee bedoeld wordt. Je kunt dus op een iPad of Android pad de cursus volgen. Dit kan zeker handig zijn als second screen. Je kunt de cursus zelfs op je smart Phone volgen, alleen de filmpjes zullen dan wat aan de kleine kant zijn.


Als je deze cursus wilt uitproberen kun je inloggen met:

Cursus Apache Cordova

inloggegevens

User: gast
ww:   gasten
 

2023  Hans Huijsing Blog  
DMC Firewall is a Joomla Security extension!