leren in het E-landschap...

Powtoon, Sparkol of Prezi?

Powtoon, Sparkol of Prezi zijn nieuwe gereedschappen die een e-learning les aangenaam kunnen verlevendigen. Prezi een presentatie tool, waarmee een good old PowerPoint ernstig verouderd overkomt, maar zeker voor het maken van storyboarden van een leer unit in een e-learning module is PowerPoint nog steeds een onmisbaar hulpmiddel. Het doel van een les is om complexe informatie zo effectief mogelijk op de lerende over te brengen. Deze drie hulpmiddelen zijn daar alle drie bij uitstek voor geschikt. Deze drie software hulpmiddelen helpen om in een les een maximale spanningsboog te creëren. In anderhalve minuut kan een complex probleem gepresenteerd worden, e-learning is internet en internet is snel.

Sparkol is een tool waarmee handschrift animatie films en animaties films van tekeningen die overgetrokken worden geproduceerd kunnen worden. Ook hier is sprake van een grote 'stage dit is een wit vel digitaal papier' waarop zich diverse elementen kunnen bevinden, die keurig door een hand met pen of viltstift worden overgetrokken. Met camera settings wordt er op delen van de stage ingezoomd. Met de pro-versie van Sparkol kunnen eigen handen en eigen fonts gebruikt worden. Tekeningen die met Sparkol overgetrokken worden, moeten geïmporteerd worden in het SVG 'Scalable Vector Graphic' formaat. Sparkol bestaat als desktop versie, echter ook in een IOS app voor de iPad en een Android app voor Android pad's.

Prezi staat voor in- en uitzoomen en roteren in een groot presentatie veld, waarmee geschakeld kan worden van helikopter beeld, tot detail beeld. Ernstig wordt het als in een seminar een groot aantal Prezi's achter elkaar getoond worden, zeeziekte is voor degene onder ons met een zwakke maag bijna niet te voorkomen.

Powtoon is weer een iets andere software applicatie, overtrekken zoals bij Sparkol is niet mogelijk, maar wel kunnen pakkende animatie films gemaakt worden die er al heel snel professioneel uitzien.

Alle drie deze applicaties hebben als doel om fraaie en professioneel ogende presentatie of animatie video's te maken. Er is geen sprake van een winnaar, alle drie hebben ze eigen en unieke features.

 

2023  Hans Huijsing Blog  
DMC Firewall is a Joomla Security extension!