leren in het E-landschap...

Waarom deze blog?

Over Leven of overleven in het E-landschap.

De primaire reden om deze blog op te zetten is dat begin 2014 het werken voor het kenniscentrum GOC, 'het kenniscentrum voor de creatieven industrie' is gestopt. Een mix van factoren heeft hier toe bijgedragen, de grafische branche, waar het GOC zijn oorsprong in vindt is de afgelopen periode van zo'n 60.000 fte's naar minder dan 20.000 fte's gereduceerd en de drieledige vorm van bestuur en financiering betekend dit dat de inkomsten voor het kenniscentrum behoorlijk zijn gekelderd. Grafische bedrijven hebben niet alleen te lijden onder de krediet crisis. Ook de digitalisering van veel zaken, heeft zijn gevolgen voor de gehele grafische branche en laten we ook de uitgeverij branche niet vergeten. Beide branches hebben te maken met een forse omzet daling, met alle gevolgen van dien.

Andere zaken, die met name door het huidige kabinet in gang zijn gezet. Is het wegvallen van de WVA subsidies, waar een groot deel van de omzet van het kenniscentrum de afgelopen jaren op gebaseerd was. En last but not least worden alle wettelijke taken op het gebied van bpv en kwalificatiestructuur van het MBO onderwijs, wordt weg gehaald bij de kenniscentra en wordt ondergebracht bij de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Uiteraard wordt de regeringsbijdrage gekort, dank u wel minister Bussenmaker... Nu was ik jaren geleden er al van overtuigd dat het smeren van inkt op dode bomen 'drukwerk' minder en digitaal meer zou gaan worden, vandaar dat ik mijn skill's meer de kant van webdesign en digitale producten op ben gaan ontwikkelen. Om deze skill's nu op een professioneel pijl te blijven houden ben ik deze blog Over leven in het E-landschap... gestart, deze dient dan ook als mijn digitale visitekaartje en portfolio.

Tevens wil ik binnenkort deze blog gaan verrijken met wat tutorials en verhalen over wat er zich in het veld afspeelt. Voor de techneuten onder ons deze blog is vervaardigd met het CMS 'Joomla' dit is natuurlijk geen toeval, ik heb jaren les gegeven over de bouw van dynamische websites met dit CMS. Verder is mijn bedoeling om een LMS naast deze Blog te gaan plaatsen, waarschijnlijk wordt dit Moodle, maar er zijn zeker nog wel een paar aantrekkelijke kandidaten.

Ik hoop met deze blog mijn professionele netwerk te verbreden, dus ik zie reacties graag tegemoed.
 

2023  Hans Huijsing Blog  
DMC Firewall is a Joomla Security extension!